Obisk Huslove pečine, 12.3.2022 – poročilo Matjaž Pintar

Na priporočilo Claudiota v soboto zjutraj pičili za Orlek, dokler ni pri Xari počila cevčica od vode, potem malce postali in debelo gledali, na cilj prišli s polurno zamudo in z drugim avtom.
Odpešačili proti Huslovi pečini, da si ogledamo jamo in nova odkritja v njej. Se malce udarili z mulci kdo bo v ožini najprej kopal in ril naprej. Jasno, zmagala je mularija. Akcijo končali ob cca šestih. Anton se mi je zdel nekako zdolgočasen in (verjetno) tudi malce razočaran. Jebatga, videl je kaj pomeni velik procent jamarstva. Ležati v ozkem rovu in se probat preriti po cm najprej. Plus je bil sicer to, da je bila zemljina popolnoma suha, jama topla.
Glavni tega dne je bil Matej Husu, nadvse prijazen fant, jamar in domorodec iz Orleka, ki pozna teren in jame tam okoli kot svoj žep. Skupaj smo bili že v Sancinovi jami prejšnji teden vendar takrat ni bilo prilike za kakšen pogovor. Njega in kompanjone smo povabili tudi na naš teren.
Ko so se sence že začele daljšat je prišel pogledat pred jamo tudi Ludvik Husu, Matejev oče.
Grega, Erik, Matej, Anton, Emil in jaz