Srnica

Po dolgem času konkretna akcija v Srnici. Sicer povem kar na začetku da nismo prišli prow skozi oz. tako kot smo mislili, da bomo. Močno pihajoča luknja se vidi naprej, ima premer cca dobrih 15cm, obrne desno in malo navzdol, naprej pa ni videl niti Maffi junior, niti Žirovc Praznik, ki ga je Jokl zvezal za nogi in ga z glavo navzdol porinil v špranjo. Roli, jaz in Erik smo šli eno etažo nižje in poskušali prebit drugi prehod, ki pa se je izkazal za preozek oz. smo se po uspešnem širjenju odločili za gornjega.

Da ni zajebancije je postalo jasno takoj, ko je Jokl postavil bivak. Erika je iz svoje vreče potegnila dolče, prave pravcate cimetove zvitke (al nekaj podobnega), ki da jih je sama naredila in za katere sem jo takoj obtožil, da jih je verjetno kupila pri lokalnem dilerju v Logatcu, kajti ko sem jih ošvrknil s pogledom so izgledali prav taki. Takoj je protestirala in se zgražala nad mojo izjavo in sem videl da sem ga usral. Seveda so slaščičarski izdelek vsi hvalili. Tudi sam sem nazadnje enega potihoma vzel in ko sem ga nesel k ustom je svoj relativno jezen pogled fiksirala na piškot in moje oči tako, da sem se spet skesano posul s pepelom in jo razglašam za odlično slaščičarko.
Ko smo šli v jamo je Jokl za mojim hrbtom vztrajno godrnjal, da sem falil in da ne gremo prow. Jaz sem vztrajno trdil, da se nismo izgubili. Ko smo brez zapletov prišli do delovišča (vmes sem videl, da je voda v zgornjem rovu resnično odplavila balvane velike kot omara) je rekel, da je prepričan, da obstaja še krajša in direktnejša pot in da smo šli pravzaprav okoli riti v waržet. Da bo že Roli povedal, ko pride za nami. Ko smo po štajersko porabili vse resurse in so nam ostale samo še macole nas je Roli peljal direktno po brezencih na spodnji vhod. Pred drugim štrikom nad spodnjo prečnico nam je pokazal še eno potencialno luknjo z močnim prepihom.
Dopolavoro smo končali v Črni ovci.
PS Odločili smo se da prekopano ožino poimenujemo ‘Tomotova pasaža’ po prijatelju Tomažu Cingerletu.
Roli, Jokl, Praznik, Erik in Grega Maffi, Erika in jaz