AJDEX 2023 – vaja Občine Ajdovščina (6.-8.10.2023)

Tudi letos je v organizaciji Občine Ajdovščina potekala vaja sil za zaščito, reševanje in pomoč z namenom, da se preveri vodenje, operativno delovanje in sodelovanje sil za zaščito, reševanje in pomoč pri tehničnem reševanju, pri čemer so sodelovale številne javne službe za zaščito, reševanje in pomoč Občine Ajdovščina. Dogodek pod imenom AJDEX 2023 je potekal med 6. in 8. oktobrom 2023 v Lokavcu nad Ajdovščino. Med vsemi dobrimi ljudmi, smo bili tudi člani ekipe JDDR Ajdovščina, ki smo predvsem s svojim jamarskim znanjem in tehniko sodelovali kot markerji (izgubljene osebe) za reševalne pse pri vodnjakih na plazu Slano blato. Skrivali smo se po luknjah (pozorno poglejte Tonija, ki srečno kuka iz vodnjaka), kot to počnemo običajno med vsemi ostalimi vikendi v letu. Ključna pri izvedbi vaje sta bila tudi naša jamarja Blaž Mlečnik (vodja GRC Ajdovščina), kateri je skrbel za tehnično reševanje ter Igor Benko (poveljnik CZ Ajdovščina) v vlogi vodje vaje. Z dobrim delom si vedno prislužimo tudi objavo v lokalnem časniku Latnik, na kar smo še posebej ponosni! Več na naslednji povezavi: