Igrajmo se za varnost (2.6.2023) in Žemarjenje na Kokrški most (3.6.2023)

V petek 2.6.2023 je društvo JDDR Ajdovščina sodelovalo na prireditvi Igrajmo se za varnost. Dogodek je otrokom predstavil različne enote sistema zaščite in reševanja, sodelovali so Jamarska reševalna služba, gasilci, gorski reševalci, policija, zdravstveni delavci s prvo pomočjo, in ostali.

Naša točka je bila tradicionalno najbolj oblegana. Zahvala gre vrhunsko delujoči žičnici na polento. Delovati je začela že ob 9h in je vlekla še ob 13.00, ko so ostale službe bile že na kosilu. OŠ Lokavec je izprosila voznika vatobusa da je počakal do fure zadnjega učenca.

Žičnico so poganjali Robert Rehar, Matjaž Pintar, Toni Košuta in v špar sistemu predsednik Božo. Igor Benko je poskrbel, da se žičnica ni pregrela.

V soboto 3.6.2023 sta Rehar in Blaž Mlečnik pod okriljem RC JRS Tolmin in v sodelovanju z GRC Ajdovščina pripravila prikaz reševanja zasutega s pomočjo blazin, klešč itd. Vaja je odprla veliko vprašanj in porodila mnogo idej. Udeležilo se je 15 reševalcev iz centrov Velenje, Kranj, Postojna, Sežana in Tolmin.

Istega dne sva se z Edijem Benkom udeležila tekme v žemarjenju na Kokrški most v Kranju. V ženski konkurenci je zmagala, skoraj naša, Jerica. Edi je zasedel odlično tretje mesto s časom 31 s za 34 m. Zmagal je Pokljukar, tretji na ajdovski tekmi. V kategoriji 50 plus sem zasedel nehvaležno 4 mesto. Čas sem z veseljem pozabil.

Tekmo je vrhunsko organiziral predsednik JD Karnium Kranj Vasja Zaman. Le kje se je tako dobro naučil presednikovanja?

Več o novičkah si lahko preberete tudi na slednjih straneh:

https://www.facebook.com/carnium

https://www.facebook.com/events/1286593255278312/

Zapisal: Bogomir Remškar (Božo)

Foto 2.6.2023: Andrej Kristan (Jokl)

Foto 3.6.2023: Facebook arhiv Jamarskega društva Carnium Kranj