Priprave za JZS izpite na podjetju Anthron, 14.5.2021

Ker smo se člani JDDR v zadnjem mesecu že večkrat dobili na balvanu za namene treniranja jamarske tehnike pred junijskim JZS izpitom in ker je balvan prostorsko omejen, nam je Rehar predlagal en super izlet na morski zrak z vonjem po ribah – na podjetje Anthron k Mihi Stautu v petek, 14.5.2021. Na popoldansko/večerni trening smo se odpravili Rehar, Ana, Toni, Juh, Oto, Astrid, Jure, Anita in Matjaž z Reharjevim kombijem ter z dvema avtomobiloma in se dobili na lokaciji okrog 16h.

Čeprav še nimamo društvene uniforme, smo se uskladili v modro-črno-sivi kombinaciji oblačil. Noro. Takoj smo pričeli z opremljanjem različnih smeri, kjer nas je Staut že takoj splašil z njegovim: »Kdo gre za jamarja? Dejmo, opremit, kaj se čaka!«…vsi, ki gremo za jamarja, smo se želeli poskrit za kombi, a se je Matjaž vseeno pogumno odpravil opremljat. Hvala Matjaž. Jaz še prižeme nisem znala več uporabljat po začetni tremi… Po opremljanju na konstrukciji nadstreška pred halo podjetja smo se zapodili na odmike, plezanje čez vozel s poškodovano vrvjo, spuščanje po nenapeti dvojni prečnici in napeti prečnici, reševanje ponesrečenca… Vse to, pod strumnim očesom Reharja, Stauta in Jureta. Seveda ne smemo pozabiti na presenečenje – ko se je Rehar kar naenkrat prikazal s polno »Laško« prasico slanih in sladkih dobrot ter pijače. Med hranjenjem in sproščenim kramljanjem smo med pavzo obdelali še nekaj teoretičnih manevrov, predvsem takih zahtevnih, ki so primerni za Anito in Matjaža…s tem mislim na tovariško pomoč preko vozla, sidrišča, gor, dol…skratka ni da ni. Aniti je običajna tovariška pomoč namreč že preveč enostavna. Mislim, da ni več potrebno razlagati, da sta se snela kot bi mignil…

Smo pa nadebudni tečajniki opazili nekaj napak v opisu/slikovnem gradivu za izpite. Staut je rekel, da se glede najtežjih vprašanj vedno rad posvetuje z našo strokovno avtoriteto Božotom in to bo storil tudi tokrat.

Še enkrat bi se v imenu vseh tečajnikov res iskreno zahvalila za petkovo akcijo, katera bo zagotovo močno pripomogla k najnovejši trendovski uporabi osebne jamarske opreme in na sploh k varnem žemarjenju.

Staut, Rehar in Jure – hvala!

Astrid.